Hotell i Dalarna

Dalarna är ett populärt resmål med många sevärdheter och lockar därför en flock både nationella och internationella besökare varje år. Det är därför inte så förvånande att länet har en mängd olika hotell att välja på. Här följer några tips på hotell med närhet till några av Dalarnas mest populära sevärdheter.

Mora Hotell & Spa

Mitt i centrala Mora hittar du Mora Hotell & Spa. Här kan du bo med vacker utsikt över sjön Siljan. I närheten hittar du Zornmuséet och Zorngården. Om du är en av alla dem som åker eller tittar på Vasaloppet så ligger målet alldeles i närheten. Perfekt inte minst om du själv åkt Vasaloppet, bara att åka över målgången, vandra ett hundratal meter och trilla i säng på hotellet. Deras restaurang serverar mat lagad på närproducerade råvaror. Hotellet har utöver det ett välutrustat spa.

Quality Hotel Galaxen, Borlänge

Quality Hotel Galaxen hittar du mitt i Borlänge. De har en mängd arrangemang året om, till exempel Borlänge Öl och Whiskeymässa och Dala open Stage (öppen scen, livemusik). Bra restaurang och gemytligt After Work.

Ludvika Stadshotell, Ludvika

I Ludvika kan du sova på anrika Ludvika Stadshotell som öppnade år 1880. Hotellet ägdes länge av en av Ludvikas stora söner, brandmästare C.G Rapp. Ännu idag står en fåtölj kvar inne i hotellet till hans ära. Syftet är att han ska kunna sitta i den och fortfarande inspektera sitt hotell emellanåt. Trestjärnigt.

Åkerblads Hotell & Gästgiveri, Tällberg

Detta är ett hotell med riktigt gamla anor. Gården som idag härbärgerar hotellet har rötter i 1400-talet. Det är samma familj som äger och driver hotellet idag som förvaltade gården för hundratals år sedan. De har ett spa och ett gästgiveri.

Clarion Collection Hotel Bergmastaren, Falun

Ett klassiskt hotell i Falun med inredning inspirerad av klassisk dalastil. Det ligger centralt i Falun och har nära till shopping och större turistattraktioner som Falu Gruva och Carl Larssons hem. Några mil därifrån ligger också den stora utomhusscenen Dalhalla som anordnar ett antal större konserter och spelningar varje år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *