Skidåkning och vinteraktiviteter

Dalarna är det sydligaste av Sveriges alla landskap som ofta förknippas med skidbackar och vintersporter av olika slag. Det är inte särskilt förvånande med tanke på att naturen i södra dalarna är rik på kullar och backar som lämpar sig väl för vintersporter och i norra dalarna börjar fjällen. Här får du två förslag på vinteranläggningar som är väl värda ett besök för dig som tycker om att dra på dig skidpjäxorna eller snowboarden.

Romme Alpin

Romme Alpin en dryg mil utanför Borlänge marknadsförs som ett ställe där man kan åka skidor som i fjällen fast på ett närmare avstånd. Anläggningen är idag den i Sverige som har flest backar av de som inte ligger i fjällen.

Här stoltserar man med välplanerade backar som förlagts på ett vis som tar hänsyn till topografin. Man har låtit många skogsdungar vara för att göra åkturerna mer varierade för dig som gäst. Det finns gott om boendemöjligheter i närområdet, både hotell, camping, stugor och vandrarhem dels i Borlänge och dels i anslutning till själva anläggningen.

Skistar Sälen

I norra Dalarna finner vi en plats som knappast behöver introduceras närmare för många vintersportentusiaster. Sälen är Sveriges mest välbesökta fjällområde och väldigt många av er som läser detta har förmodligen redan varit där. Men ni som av en händelse missat detta resmål får följande lilla introduktion.

Sälen kan skryta med en anläggning som omfattar lite drygt hundra backar. Här finns möjligheter för både erfarna och oerfarna att åka skidor, slalom, snowboard och så vidare. De har dessutom norra Europas största så kallade knappliftssystem för de allra minsta.

Med tanke på att det är ett väldigt populärt resmål råder det så klart ingen brist på boendemöjligheter i närområdet. Du kan välja mellan hotellrum, vandrarhem, lägenheter och campingplatser. Om vi skulle råkat missa någonting i uppräkningen så finns säkert det också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *