Spel och aktiviteter i Borlänge

Alla är inte sugna på historia och kultur – i alla fall inte hela tiden. Inte minst kan andan att hitta på någonting mer fartfyllt som inte har med skidåkning eller vintersport att göra (som ju är Dalarnas stora utomhusaktiviteter), falla på. Om du befinner dig i Borlänge med omnejd så finns det två tips att presentera.

ICE i Borlänge

På ICE i Borlänge finns det hur mycket som helst att göra. Om du tycker om att köra en paintballmatch mot dina vänner – och vem gör inte det – så kan du göra det. Om du gillar paintball är steget inte långt till den aktivitetens kusin Lasergame. Här utrustas du och dina kamrater med utrustning som fångar upp träffarna från laserpistoler. Det allra lämpligaste är väl att vara ett gäng som kör en tre-mot-tre match eller liknande. Kanske ett alldeles ypperligt sätt att få ur sig lite aggressioner mot kontorskollegorna på konferensresan.

Utöver paintball och Lasergame finns också klassiker som mekanisk tjur och lufthockey. En välutrustad videospelshall med allt från Guitar Hero till dansmattor och mycket mer. Efter det kan du slappna av i en relaxavdelning med pool och bastu.

O’Learys Event Center

Om du tycker om sport snarare än videospel och lasergames kan du ta dig till O’Learys i centrala Borlänge. Just detta O’Learys är ett så kallat Event Center vilket betyder att de utöver möjligheter att titta på sport, dricka öl och äta god mat har en mängd andra aktiviteter med pubanknytning. Här kan du spela bowling, basket och boxboll. Utmana dina vänner i deras så kallade Race Room där du hittar äkta bilsimulatorer, alltså äkta som i att de är av det slag som riktiga racingförare använder sig av när de ska lära sig köra på banor runtom världen. Om du är av det lugnare slaget ligger det kanske närmare till hands att spela på utbudet av casinospel som finns att tillgå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *