Vandrarhem

Vandrarhem representerar i kontrast till hotellen en något mer bohemisk tradition. På ett vandrarhem får du ofta välja om du vill laga din egen mat – ofta i gemensamma kök – och tvätta dina egna kläder och så vidare. Det är dock inte ovanligt att även vandrarhem erbjuder viss service nu för tiden, i form av frukostar och annat. Dalarna har ett rikt utbud av fina vandrarhem.

Falu Fängelse Vandrarhem, Falun

På Falu fängelse kan du få nöjet att spendera natten i en cell. Men oroa dig inte, du blir inte inlåst och de är renoverade med alla bekvämligheter du kan tänkas behöva. Falu fängelse har celler med 1-4 bäddar. De har utöver det en restaurang och ett museum som berättar historien om fängelset som byggdes 1842.

Hedemora vandrarhem, Hedemora

Inrymt i ett gammal epidemisjukhus ger den här byggnaden ett herrgårdsliknande intryck med en vacker trädgård på framsidan. Här kan du laga din egen mat i det gemensamma köket, ta med eller hyra egna lakan.

Rossgårdens Vandrarhem i Horndal, Avesta

I Avesta finner du det här vandrarhemmet nära ett bruksområde där du kan hitta aktiviteter som minigolf, hantverksbutiker och museum. Horndal ligger mellan Avesta och Storvik. De har både rum och möjligheter till att hyra campingplats eller enskild stuga.

Sälsäterns Fjällgård, Sälen

Sälsäterns Fjällgård invigdes redan år 1946. Här har du framför allt nära till alla typer av vinteraktiviteter du kan tänka dig, men det är väl värt ett besök året om. Vandrarhemmet har alla bekvämligheter du kan behöva: dusch, bastu och ett kök där du kan laga mat själv.

Vandrarhemmet i Fredshammar, Orsa

Även på det fina Vandrarhemmet i Fredshammar utanför Orsa finns alla bekvämligheter att tillgå. I närheten hittar du Orsa Grönklitt skidanläggning och Orsa Grönklitts djurpark där du kan titta på björnar, tigrar, berguv och mycket annat. Perfekt för både vinter- respektive sommarbesök!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *