Tomteland

Här är det perfekta resmålet för barnfamiljer. Här finns massor av aktiviteter och saker att titta på för de allra minsta. Tomteland är beläget på Gesundaberget ungefär en och en halv mil utanför Mora. Det här är kanske ett resmål som i första hand av naturliga skäl förknippas med vintern, men det är ett trevligt resmål året om. Inte minst så måste ju tomten sysselsätta sig med något även på våren, sommaren och hösten. Ett besök på Tomteland upplevs som magiskt av de allra yngsta alldeles oavsett vilken årstid besöket sker på.

I en miljö som på ett mycket trovärdigt sätt återskapar hur man tänker sig att tomten bor, kan du vandra runt med barnen bland knuttimrade trähus. Här kan ni förutom att ta en rundtur i tomtens hem också träffa karaktärer som trollkungen, häxan, nissarna, stortrollen och sagofén och självklart också tomten och tomtemor. De figurerar bland annat i olika teaterföreställningar som ges runtom i parken, vilket hör till det vanliga programmet. Några gånger om året i samband med större högtider arrangeras också ännu mer omfattande evenemang.

Under ett besök i Storstugebutiken, i bottenvåningen av tomtens eget hus, kan ni shoppa leksaker, godis, souvenirer och böcker. För mat finns det några olika restauranger att välja på. I storstugan finns en som serverar bufféer och fika för hela familjen. Om du är sugen på något grillat så kan du istället ta dig till grillboden. Till sist finns en glasstuga som passar alldeles utmärkt för efterrätter och dylikt.

För boende finns det en mängd olika boendeanläggningar runt omkring, många med olika slags paketlösningar som innefattar besök med mera på Tomteland. Tomteland själva rekommenderar till och med att man besöker parken under två dagar för att hinna med allting – entrébiljetten gäller mycket riktigt också för två dagar. Detta är ett perfekt resmål för barnfamiljer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *